Tarta de higos, queso crema y menta

Tarta de higos, queso crema y menta

Hello everybody, hope you're having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Tarta de higos, queso crema y menta. It is one of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit tasty. This will be really delicious.

Tarta de higos, queso crema y menta is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It is appreciated by millions every day. It is easy, it's fast, it tastes delicious. Tarta de higos, queso crema y menta is something that I have loved my whole life. They're fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Tarta de higos, queso crema y menta, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tarta de higos, queso crema y menta delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Tarta de higos, queso crema y menta is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Tarta de higos, queso crema y menta estimated approx 60 minutos.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Tarta de higos, queso crema y menta using 15 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Estamos en época de higos, así que me ha sido fácil encontrarlos para hacer esta receta. No hay nada mejor que preparar platos con productos de temporada.
La mezcla de colores de esta tarta invita a coger un trozo, el crujido de la pasta quebrada con el sabor de las pipas de calabaza le dan un toque riquísimo!!
#CookpadCocinaConAlexa
#mirecetario

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Tarta de higos, queso crema y menta:

  1. Para la masa quebrada:
  2. 250 g harina normal
  3. 125 g mantequilla fría, en dados
  4. 2 yemas de huevo
  5. 1 pellizco sal
  6. 1-4 cucharadas agua, si te hace falta
  7. Para el relleno:
  8. Harina normal para trabajar la masa
  9. 260 ml. nata para montar
  10. 165 g queso crema
  11. 3 buenos chorretones de miel
  12. 1 cucharada Marsala (yo he puesto un licor de higos que tenía)
  13. 12-16 higos, cada uno cortado en 4 o 6 partes
  14. 1 puñado pipas de calabaza, pistachos, nueces....por la mitad
  15. 1 manojo menta fresca, picada o desmenuzada a mano

Steps to make to make Tarta de higos, queso crema y menta

  1. Pon la harina y la mantequilla en un bol y con las manos, mezcla hasta que parezcan migas pequeñas. Añade las yemas y un pellizco de sal, mezcla bien y haz una bola apretando, si ves que está muy seca, añade un poco de agua, pero sino le pones, mejor.
    Cuando tengas la bola hecha, envuélvela en film de cocina y ponla en la nevera una media hora.
    Saca de la nevera y deja que se temple un poco porque si se amasa fría se va a deshacer.
  2. Precalienta el horno a 180º.
    Extiende la masa en la encimera enharinada hasta que tenga un grosor de una moneda, si tienes rodillo te quedará mejor, como yo no lo tenía donde la hice, utilicé el rulo de papel film.
    Pon la masa entre dos papeles de horno y la extenderás mejor.
  3. Pon la masa en el molde ayudándote del rodillo, así te será más fácil. La masa quebrada casera se suele deshacer con facilidad, no te asustes, se puede parchear con los trozos que se rompan.
    Con el mango de una cuchara, marca las paredes del molde para que quede con forma, recorta el exceso y ponla en la nevera otra media hora.
    Sácala y pon un papel de horno arrugado tapando toda la masa. Llena de garbanzo y hornea unos 20 o 25 minutos, o hasta que esté doradita.
    Saca y reserva.
  4. Pon la nata en un bol y bate hasta que empiece a espesar, añade el queso crema y mezcla con movimientos envolventes para que no se baje.
    Añade la miel y el licor o vino.
    Rellena la tarta, coloca los higos por encima, esparce los frutos secos y la menta.

As your experience as well as confidence expands, you will certainly locate that you have a lot more all-natural control over your diet regimen and also adjust your diet to your individual tastes with time. Whether you want to offer a dish that uses less or more active ingredients or is a bit essentially spicy, you can make straightforward changes to achieve this goal. Simply put, start making your dishes on time. As for standard food preparation abilities for novices you don't need to discover them but just if you master some basic cooking methods.

This isn't a full overview to quick and easy lunch dishes however its great food for thought. Hopefully this will certainly obtain your imaginative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing way too many heavy meals on your journey.

So that is going to wrap it up for this special food How to Make Favorite Tarta de higos, queso crema y menta. Thanks so much for reading. I'm sure you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Carpaccio de calabacín amarillo al asiático

🇪🇸"Arnadí" español vegano

Ternera estofada con verduras